یه کافه صبحانه توی محله‌ی فردسی شیراز، نبش رودکی هست؛ از اون قدیمی‌ها و مشتی‌هاش. از اونا که مشتری‌هاش قد عمر من سیبیل و طمطراق دارن. اسمش کافه حیبیه. ده سالیه که صبحونه‌های شیرازم رو اونجا میخورم. املت و کره و عسلش با نون داغ تازه‌ش اگه تکه‌ای از بهشت نیست پس چیه؟ همیشه برام یه پرسش بود که لامذهب چی‌کار میکنی با گوجه‌ها که اینطوری میشه؟ این‌جور پوره‌ی نرم و یک دست. خودم بارها پوره میکردم گوجه رو، اما حین پخت روغن زیادی جذب میکرد و یه جورایی ته ظرف خشک میموند.

یه کارداوطلبانه رفته بودم کرمان. سرآشپز رب گوجه‌ها رو میذاشت توی فریزر و یخ زده برمیداشت. با اینکه من املت ربی دوست ندارم ولی طعم خوبی میگرفت چیزی شبیه املت‌های آقا حبیب. تا اینکه دیشب حین پختن شام با گوجه‌فریزری، راز آقا حبیب را فهمیدم.

اگه یه سبد گوجه از جایی سوغات بیاد خونتون باهاش چی‌کار میکنید؟

همه میگن نگه میدارم توی یخچال و تازه تازه مصرف میکنم. ولی اگه زیاد باشه دیگه نگه داشتنش حیف و میل کردنه نعممت خداست.

اگه شما هم الان یه سبد گوجه دارید و نمیخواید و نمیتونید که رب‌گوجه بپزید، من براتون یه روش هلو بپر تو گلو دارم.

فقط یه شرط داره. اینکه گوجه‌ها باید حسابی رسیده و سفت و قرمز باشن . همچین قرص و کمردار.

اول گوجه‌ها رو توبگیر کنید. نمره بیست‌هاش رو جدا کنید. بعد بشورید و با یه دستمال خشک کنید. حالا وقتشه که برن توی فریزر. به همین سادگی و آسانی. توی ظرف دردار یا نایلون یا حتی بدون نایلون هیچ فرقی نداره. من که یه طبقه از فریزر رو اختصاص دادم و پر از گوجه کردمش. 

وقت مصرف از توی فریزر بیرون بیارید. از ته گوجه به سمت سر گوجه دوتا برش به شکل  علامت به‌اضافه بزنید که پوست گوجه را به 4 قسمت تقسیم کنه. حالا چند لحظه گوجه را زیر آب یا دمای محیط نگه دارید بعد به راحتی و آرامی پوست گوجه را جدا کنید. چند لحظه که گوجه توی دمای محیط موند میتونید به اندازه دلخواه خردش کنید. ( تکه‌هاش رو خیلی درشت نکنید که زودتر آبش تبخیر بشه). 

این گوجه مناسب چه غذاهایی هست؟ این گوجه برای سوپ گوجه، آبگوشت، خورش قیمه، کته گوجه و املت بسیار مناسبه؛ یا هر غذایی که شکل و فرم گوجه جز اولویت‌هاش نباشه. من دیشب همزمان که داشتم ماهیچه را برای چلو ماهیچه آماده میکردم، چند قاشق از آب حین پخت این گوجه را هم ریختم توی ماهیچه‌ها. بعدا بهتون میگم که چه تاثیری روی طعم ماهیچه‌ها داشته.

نکته: حین پخت با شعله ی زیاد بپزیدش.

این روش واقعن آسون و ایزی پیزی هست. امتحان کنید و ببینید که دیگه دردسر پوره کردن و رنده کردن رو هم ندارید ولی گوجه همونقدر نرم و لطیف میپزه.