اول اول که خواهشمندم دور برنج هندی و سیلانی و پاکستانی و تایلندی رو خط بکشید. هم اینکه محیط کشت اونا و آبی که پاشون میره برای ما ناشناخته است و واقعن احتمال بالای سرب و روی توی برنج ها زیاده. هم اینکه بهداشت مردم اون کشورها با ما فرق داره و مکانیزه رو به یه ورشون گرفتن و توی ویدویها دیدیم که زن ها و مردها همینجور پالخت می لولن توی برنج ها و حتی اگه بار میکروبی رو اداره استاندارد هم تایید کنه از اونجایی که استانداردهای شخصی برای ما مهم ترن پس بهتره محصولی رو بخرید که استاندارهاش به خودتان نزدیک تر باشه. والا تو این مملکت به خاطر خاک و آبش طعم برنج جور دیگه ای خوشمزه است همه مدل برنجش هم هست و میدونیم که به خاطر شباهت و الگوهای تقریبن مشابه بهداشت میتونیم به کشاورز و آبی که پای برنج رفته بیشتر اعتماد کنیم. از اون گذشته کدبانو اونه که برنج لنجون و نورآباد رو خوب در بیاره وگرنه برنج پاکستانی یه روز هم توی آب بجوشه وا نمیره و هی عین آدم بیشعور دراز و درازتر میشه.

برنج ایرانی بو داره. معطره. اون خارجی ها نمیدونم بوی گونی میدن بوی کشتی میدن یا چی. رفته بودیم پارک سیاه درخت؟ درست گفتم؟ توی بروجن. غروب که شد یک بو و برنگی پیچیده بود توی کل پارک چند هکتاری که هوش از سر آدم میبرد. این بو مال برنج هندی که نیست والا. رفتم و گشتم تا پیدا کردم که کی و کجا داره میپزه دیدیم یه کته بار گذاشته جووون. گفتم خانم برنجتون کجاییه؟ گفت اهل همین دیاره مال همین دیاره . برنج لری بود. اینه دوستان که میگم برنج ابرانی مطابق با سلیقه ی معطر پند ایرانیه. 

اما هر کدوم را که انتخاب کردید قبل از آب ریختن، باید چندین بار بشوریدش. هی بشورید هی آب رو خالی کنید. برنج رو دستمالی نکنید چون دونه هاش خورد میشه. برنج ایرانی شیرابه ی سفید رنگی داره که اگه خوب نشوریدش برنجتون چسبناک میشه و دون دون در نمییاد اما برنج خارجی رو باید به خاطر از بین بردن بوی گندش بشورید. اگه قبل از شستن و بعد از شستن برنج رو بو کنید خودتون متوجه تاثیر شستن در معطر شدن برنج میشید. عراق که مهمون بودیم میدیدم که برنج هاشون رو خیلی میشورن و هی آبش رو عوض میکنن ازش که پرسیدم گفت واسه خوش بو شدنش میشوریمشون. خب بعدش برنج رو توی آب زیاد آب بریزید. بهتره که از دو ساعت به بالا توی آب باشه. تا هفت هشت ساعت. اگه جا و محیط گرمه مراقب باشید که زیاد توی آب نمونه که بوی ترش شدگی میگیره. ولی میتونید برنج و آب رو توی یخچال هم نگه دارید. هر چی بیشتر برنج توی آب بمونه سم و آرسنیک و فلزات خطرناک داخلش بیشتر خارج میشه بهتره که یکی دو بار هم این آب عوض کنید. خب این دیگه خیلی طولانی شد. اینا نکات قبل از پخت بود.